Ouă Benedict cu șuncă prăjită

Ouă Benedict cu șuncă prăjită – Gordon Ramsay

Tot timpul m-am întrebat ce este cu ouăle astea de toată lumea le recomandă și le ridică în slăvi , așa că am găsit un videoclip a lui Gordon Ramsay și m-am pus pe lucru.

Este o rețetă destul de tehnică motiv pentru care o vreme am evitat să o fac, după ce am făcut-o prima dată am realizat că dacă ești atent ,ai răbdare  și urmărești instrucțiunile iese o minunăție.

INGREDIENTE :

  • 4 ouă
  • 2 chifle multicereale
  • 100 g de șuncă de Parma (sau ce șuncă preferați)
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de oțet alb
  • apă

Pentru sosul olandez :

  • 3 gălbenușuri
  • 1 lingură de oțet alb
  • piper
  • sare
  • 200g de unt 65% grăsime
  • suc proaspăt stors de lămâie

MOD DE PREPARARE

Sosul olandez :

sos olandez
Sos olandez

Sosul se face la aburi , pentru asta este necesar sa aveți o oală rotundă și un bol de sticlă cu fundul rotund pe care puteți să îl puneți deasupra oalei.

Este foarte important ca fundul bolului să nu atingă apa care fierbe ( recomand să verificați înainte să începeți să faceți sosul)  deoarece dacă fundul atinge apa o să ajungeți să faceți omletă și nu sos.

Topiți untul și lăsați-l deoparte.

Puneți apa la fiert și între timp puneți gălbenușurile împreună cu oțetul într-un bol.

Când apa începe să fiarbă puneți bolul deasupra și începeți să mestecați viguros cu un tel rotund până când se îngroașă compoziția.

Apoi adăugați echivalentul a 2 linguri de unt topit și amestecați până se încorporează , continuați tot așa până terminați untul și obțineți sosul.

Sosul are consistența puțin mai subțire ca maioneza făcută în casă.

După ce ați oprit focul condimentați după gust cu sare și piper și apoi începeți să adăugați sucul de lămâie după gust.

Ouăle și restul de ingrediente:

Puneți 1 lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă și începeți să prăjiți șunca la foc mediu pe o parte și apoi pe cealaltă până devine crocantă.

Lăsați tigaia în care ați prăjit șunca pe foc și mai adăugați o lingură de ulei și apoi puneți chiflele tăiate în jumătate ( pe orizontal) în tigaie și prăjiți-le ușor astfel încât să rămână crocante.

Puneți într-o oală înaltă apă astfel încât sa treacă de jumătate și asezonați cu sare, piper și oțet.

Când apa începe să fiarbă dați focul încet , puneți oul întreg într-o ceașcă și apoi faceți un vârtej în apa, adăugați oul cu ceașca în mijlocul vârtejului.

Faceți la fel cu toate ouăle.

Lăsați să fiarbă apa încet cât timp se fac ouăle , acestea sunt făcute (important să fie făcute moale) când se ridica la suprafață. Atunci luați-le încet cu o spatulă și puneți-le pe o farfurie tapetată cu șervetele ca să absoarbă apa.

Asamblarea :

Deasupra la o jumătate de chiflă puneți o felie de șuncă prăjită apoi un ou peste , asezonați puțin oul  și adăugați o lingură de sos peste.

img_20161210_120432
Ouă Benedict

Yami Yam la ouă!!

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

596 kcal bucata

322 Kcal pe 100 g
Ingrediente Grame Calorii Kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine Sodiu

Zahăr

4 ouă 200 400 0 23 28 0 0
3 gălbenușuri 60 190 2 16 10 0 0
2 chifle multicereale 120 367 70 5 15 0 0
Șuncă de Parma 100 91 0 4 14 0 0
2 linguri de ulei cocos 30 247 0 30 0 0 0
Unt 60% grăsime 200 1,084 0 120 0 0 0
1 lingură de oțet alb 15 3 1 0 0 15 1
1 lingură suc de lămâie 15 3 0 0 0 0 0
   
TOTAL 740 2385 73 198 67 15 1
* pentru a calcula numărul aproximativ  de calorii folosesc calculatorul de pe http://www.myfitnesspal.com/ și http://calorii.oneden.com/ . Acest tabel conține informații estimative!

Rețea originală și video :https://www.youtube.com/watch?v=p1mGDiEbni
4

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Ouă Benedict cu șuncă prăjită – Gordon Ramsay&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s