Lasagna cu dovlecel și curcan

O versiune delicioasă cu calorii puține și „ ușoară la stomac ” a vestitei lasagna, am gătit rețeta de Crăciun și a fost foarte apreciată. Cu siguranță de pus deoparte la carnețelul cu rețete.

INGREDIENTE:

  • Sare
  • Piper
  • 1/2 lingură de ulei
  • 1 ceapă medie
  • 1 linguriță usturoi pisat
  • Oregano
  • 2,5 kg de dovlecel
  • 450 g carne de curcan tocată
  • 2 mâini de busuioc proaspăt tăiat
  • 425 g ricotta slabă sau mozzarella slabă
  • 1 ou
  • 100 g baby spanac
  • 50 parmezan ras

Sosul de roșii:

  • sare
  • piper
  • 1/2 lingură de ulei
  • o conservă și jumătate de roși decojite sau în jur de 375g roși proaspete decojite
  • o jumătate de ceapa albă
  • 1 linguriță usturoi pisat

MOD DE PREPARARE:

Sosul de roșii:

Puneți usturoiul la rumenit în uleiul încins un minut , apoi adăugați ceapa tocată și lăsați 1-2 minute la călit înainte de a adăuga roșiile decojite.

Adăugați sare și piper după gust și lăsați un sfert de oră la fiert , apoi luați de pe foc și lăsați sosul la răcit.

LASAGNA CU DOVLECEL ȘI CURCAN

Lasagna :

Tăiați capetele de la dovlecei și faceți tăițeii cu un aparatul special/robot/curățător de legume.

Puneți  tăițeii cu sare (după gust) într-un bol și lăsații timp de 15 min să stea cu sarea.

Scurgeți apa pe care au lăsat-o dovleceii și lăsați dovleceii pe un prosop de hârtie ca să se scurgă de toată apa în exces.

După ce apa în exces a fost scursă puneți  tăițeii într-o tavă tapetată cu foaie de copt și lăsați la cuptorul preîncălzit la 175 grade , 6-8 min apoi scoateți tava – în acest fel uscați dovlecelul mai mult.

img_20161223_170615

Într-o tigaie cu vreo 2 linguri de ulei căliți ceapa tăiată mărunt câteva minute , apoi adăugați usturoiul pisat mai prăjiți puțin și apoi adăugați carnea tocată peste.

LASAGNA CU DOVLECEL ȘI CURCAN

După ce carnea este gătită adăugați 250g din sosul de roșii și busuiocul , apoi amestecați și mai lăsați 3-4 min pe foc și luați tigaia de pe foc.

img_20161223_171841

Într-un bol amestecați brânza cu oul și sare după gust.

Asamblare :

Într-o tavă întindeți un strat generos de sos de roșii apoi un rând de tăiței de dovlecel ,jumătate din brânză și un strat de spanac baby și carnea gătită.

img_20161223_191047

Adăugați un strat de tăieței  peste carne, brânza rămasă, spanacul baby rămas , un strat sos de roșii, + o mână de parmezan amestecat cu mozzarella presărată pe deasupra.

LASAGNA CU DOVLECEL ȘI CURCAN

Puneți în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 50 min.

Lăsați sa se răcească până o puteți atinge apoi tăiați în 10 porții egale.

YAMI YAM la Lasagna !

LASAGNA CU DOVLECEL ȘI CURCAN

YAMI YAM la Lasagna !

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

217 Kcal porția

59 Kcal pe 100 g

Ingrediente Grame Calorii Kcal Carbohidrați Grăsimi Proteine Sodiu

Zahăr

1 și 1/2 ceapă 120 50 12 0 1 0 4
2 usturoi lingurițe de usturoi 40 60 13 0 3 68 0
1 lingură de ulei de florea soarelui 15 125 0 14 0 0 0
Dovlecel 2000 360 76 4 24 20 0
Carne de curcan tocată  (piept) 450 468 19 7 113 4,568 0
Mozzarella light 425 694 2 38 85 0 2
1 ou 50 100 0 6 7 0 0
Baby spanac 250 58 10 1 7 0 0
Roși decojite proaspete 250 50 11 1 2 0 0
Parmezan 50 206 1 14 20 0 0
TOTAL 3650 2171 144 85 262 4656 6
* pentru a calcula numărul aproximativ  de calorii folosesc calculatorul de pe http://www.myfitnesspal.com/ și http://calorii.oneden.com/ . Acest tabel conține informații estimative!

Rețeta originală și video : https://www.youtube.com/watch?v=jKBuBCz09CE&list=PL1Hsdpm_pnWDfbZcMzkDbHeAOoCYzG17M&index=11

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s