VINETE GRECEȘTI

O variantă mai ușurică la stomac la vinetele cu maioneză specifice la noi. Mie îmi plac foarte mult ambele variante și le fac foarte des.

INGREDIENTE: 

  • 1/2 kg de roșii
  • 3 vinete medii
  • 1 linguriță ulei măsline
  • 1 linguriță de miere sau zahăr
  • 3 căței de usturoi (se poate pune și mai mult după gust)
  • pătrunjel tăiat mărunt
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE: 

Spălați și curățați vinetele de coajă.

Apoi tăiați-le bucăți potrivite( după preferințe mai mari sau mai mici) și opăriți-le în apă clocotită cu sare, câteva minute.

Scurgeți-le bine , apoi într-o tigaie anti aderentă prăjiți-le puțin (până devin ușor maronii) .

Într-o oală puneți apa și puneți pe aragaz până ce apa clocotește , apoi opăriți roșiile în apă.

După ce le scoateți din apă decojiți-le și tăiați-le bucățele.

Într-o tigaie căliți usturoiul într-o lingură de ulei(apoi îl aruncați-l).

Adăugați roșiile, zahărul și pătrunjelul, sare și piper după gust și lăsați pe foc 4-5 min până este gata sosul de roșii.

Într-un vas termorezistent sau tavă așezați vinetele și apoi turnați sosul de roșii peste ele.

 

Dați la cuptor pentru 25-30min.

Le puteți consuma calde sau reci  , eu una le prefer calde cu puțină brânză presărată pe deasupra și pâine neagră prăjită.

Yami Yam la vinete!!

WhatsApp Image 2017-06-07 at 09.34.18(1)

Rețeta originală: https://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_legume_si_zarzavaturi/vinete-grecesti-1077

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s